Prsnik ako cumlik

Lenka    03.09.2017, 23:36

Kazdu pol hodinu vyzaduje kojenie, vystriedam obe prsniky, saje iba cca 3min.a potom sa s prsnikom hra ako s cumlikom a zaspi pri tom.Ked zisti ze nema prsnik zas ho vyzaduje a dookola to iste.Je mozne ze mam malo mliecka? Prisava sa vraj dobre. Dakujem

Milá Lenka,

táto situácia nemusí znamenať, že máte málo mlieka. Výdatnosť dojčenia by vám pomohla posúdiť poradkyňa pri dojčení. 

Bábätká majú bytostnú potrebu byť v blízkom kontakte s matkou, s prsníkom, dojčiť sa nielen preto, že pijú mlieko, ale aj pre samotné satie na prsníku. 

Nie je to tak, že deti "využívajú prsník ako cumlík". Naopak. Cumlík bol vymyslený, aby nahradil normálnu potrebu detí, ktorou je sať na prsníku. Cumlík je umelá náhrada prsníka. Prsník má mať aj funkciu upokojovania a uspávania dieťaťa. Dieťa sa na prsníku "nehrá", ono si napĺňa svoje potreby, ktoré ako malé bábätko má.

Vaša otázka neposkytuje dostatok údajov na to, aby bolo možné uviesť ďalšie konkrétne rady - kľúčová informácia je napríklad vek vášho bábätka či jeho priberanie a prospievanie. Toto sú údaje, ktoré sú rozhodujúce pre prípadné ďalšie rady.

To, ako sa bábätko prisáva na prsník, je mimoriadne dôležité pre príjem mlieka a pre efektivitu dojčenia - pozorne si prečítajte tento náš článok o prisatí bábätka.

Aby bábätko zostalo na prsníku aktívne piť, využívajte stláčanie prsníka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Prsnik ako cumlik