Imunita/kojenie

silvia    03.09.2017, 22:47

dobry deň chcela by som vas poprosit. o radu co sa moze pocas kojenia na posilnenie imunity? jem pocas kojenia vsetko jedine comu sa zatial vyhybam si citrusy, a vitamin c? co by str mi odporucili a co sa moze? lebo nebyvala som nikdy chora a eraz som iz druhy krat za sebou dakujem

Milá Silvia,

v prvom rade: nie je dôvod, aby ste sa počas dojčenia vyhýbali konzumácii citrusov či vitamínu C. Ak sama nie ste alergická na citrusy, ale nemáte osobný dôvod, pre ktorých ich nekonzumujete, tak dojčenie nie je dôvodom na to, aby ste nemohli citrusy jesť. 
Jedna vec, ktorá je pre imunitu rozhodujúca je okrem iného spánok a odpočinok. Skúste si vziať svoje dieťa do svojej postele, aby ste mohli dojčiť a spať zároveň. Skúste každý spánok dieťaťa, keď je to možné, využiť na svoj odpočinok alebo spánok. Taktiež skúste partnera či príbuzných poprosiť o pomoc tak, aby ste sa niekedy mohli vyspať aspoň chvíľku, kým sa s bábätkom niekto pohrá. 
Ak máte pocit, že pre svoju imunitu potrebujete urobiť ešte viac, môžete užívať bežné prípravky a popri tom dojčiť bez obmedzení. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Imunita/kojenie