Dojčenie, jasle a zvyšovanie imunity

Lenka a Davidko    03.09.2017, 22:37

Pozdravujem(e) :-) Dojčíme sa 25 mesiacov, no ja, mamina, musím už späť do zamestnania a synček nastupuje do jasličiek (s dojčením však nekončíme: mliečko dostane ráno, po jasličkách a večer pred spaním). Rada by som sa opýtala, či je vhodné nasadiť synovi aj nejaké "imunitné prídavky" (kolostrum sirup, tabletky a pod.) pred vstupom do kolektívu. Ďakujem(e).

Milá Lenka,

ak má však synček problémy s imunitou, poraďte sa s pediatrom. Inak je na zvyšovanie imunity a ochranu pred chorobami ideálne materské mlieko, ktoré nielenže obsahuje protilátky, ale aj rozličné imunitné látky a imunitné faktory, ktorých materské mlieko obsahuje desiatky. Okrem toho látky v materskom mlieku vystielajú sliznice tráviaceho traktu a bránia tak mikróbom, aby prenikli do tela dieťaťa a tvoria tak významnú líniu obrany, aby dieťa neochorelo. Udržanie dojčenia je najvýznamnejší bod, ktorý môžete pre imunitu synčeka v súčasnosti urobiť. Dojčenie mu môžete v čase, keď budete spolu aktívne ponúkať. Pomôže mu s imunitou ako aj so zvládnutím novej situácie.

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie, jasle a zvyšovanie imunity