Nočné dojčenie

Zuzana    14.09.2017, 18:23

Dobrý deň. Mám 3 mesačného syna. Je plne kojeny. Problém je však v tomto, že stále sa v noci budí. Každú pol hodinu. Stále hľadá prsník. Skúšala som metódu dojčiť na požiadanie ale to vôbec nepomohlo. Stále sme boli hore až do rána. Spí somnou v posteli. Ja už vnevladzem. Nespím v noci ani cez deň. Ako sa to dá vyriešiť?

Milá Zuzana,

bábätká sa môžu v noci precitať často a môžu sa chcieť dojčiť často. Časté nočné dojčenie však môže súvisieť aj s niečím, čo môže byť možné zmeniť zlepšením dojčenia. Preto vám odporúčame obrátiť sa na poradkyňu pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože vo takom prípade môže veľa zmeniť úprava polohy a prisatia, pričom sa poradkyňa zameria na rôzne detaily, ktoré je ťažké naštudovať správne z fotografií či videí. Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie správne vyhodnotiť.

Ak vyhodnotíte, že bábätko by potrebovalo počas dňa zlepšiť dojčenie, môže to pomôcť zlepšiť aj situáciu v noci.

Je však možné aj to, že zistíte, že toto bábätko sa dojčí dostatočne výdatne a že potrebujete nájsť spôsob, ako si zjednodušiť nočnú starostlivosť o bábätko. V takom prípade spoločne s poradkyňou prejdite možné polohy pre dojčenie v noci, aby ste mohli pri dojčení spať. Okrem toho prejdite aj denný režim s bábätkom, či by sa nenašiel nejaký čas počas dňa, kedy by ste mohli niektorý spánok alebo niektoré spánky bábätka spať spoločne s ním a odpočinúť si tak, aby ste mali silu zvládať náročnú nočnú starostlivosť o bábätko.

Ďalšie tipy pre zjednodušenie nočnej starostlivosti o bábätko nájdete v tomto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nočné dojčenie