Zo dna na den sa mi prestalo tvoriť mlieko

Jozefína    15.09.2017, 11:33

Dobrý deň plne kojim 5 mesačne bábätko doteraz bez problémov este som mlieko dávala aj kamarátke pre rovnako staré babo dostala som chrípku a vten den mala nechcela moc odo mna jest mala som totalne naliate prsia tak som si odstrekovala predtým ona mala sopliky ale to sa krmila jedna radost. Po dvoch dnoch co nechcela moc jesť začala jesť s oboch prsníkov co u nas nikdy nebolo a mam ich strašne mäkké a prestalo mi v nich tak vybrovat ako pred tým ked sme jedli. Čo mám robiť zo dňa na deň sa mi zdá ze strácam mlieko pijem aj čaje aj vineu som začala aj masirujem. Prosím poraďte mi.

Milá Jozefína,

chrípka by pravdepodobne nemala znížiť tvorbu mlieka, niekedy sa však stáva, že vysoké horúčky znížia tvorbu mlieka. V takom prípade je dôležité začať tráviť viac času s bábätkom v kontakte koža na kožu, aby malo šancu sa dojčiť častejšie alebo dlhšiu dobu, aby na prsníku zaspávalo a podobne. Okrem toho stojí za to skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie správne vyhodnotiť. Z vyhodnotenia pitia budete vedieť potom posúdiť, či bábätko získava dostatok mlieka a ak nie, či nie je potrebné urobiť aj ďalšie kroky pre zvýšenie tvorby mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zo dna na den sa mi prestalo tvoriť mlieko