Prazdna prsa a nepusti mleko

Barbora    17.09.2017, 15:19

Dobry den, mam 9.5 mesicniho chlapecka, do 6 mesicu byl pouze kojen, od 6 mesicu pomalu zavadeny prikrmy. Kojen je pouze z prsa, nikdy nemel flasku, dudlik nepouzivame, spime spolu, stale kojime kazde 2 hodiny den i noc. Ted se mi obcas stava ze (vetsinou v noci) maly saje a saje a prsa proste nepusti mleko a na dotek jsou stale prazdna. Saje i 10 minut, nekdy dele a po nejake dobe se zacne zlobit protoze zadne mlicko z prsa nejde a nakonec ho musim uhoupat aby znova usnul. Dnes tento problem pokracoval i rano, prso sice pustilo trochu mleka, ale tak na 5 loku a zase nic. Syna k prsu prikladam stale kazde 2 hodiny, dnes i kazdou hodinu ale saje a nic nejde. Prikrmy nam kojeni nenahrazuji, vzdy musi mit nejdrive mleko aby snedl tuhou stravu. Pokud ma hlad, jidlo jist nebude, Jedine cim prikrmy mohly zmenit kojeni, je ze behem den misto po 2 hodinach obcas kojime po 3 az 4 protoze je dele plny. Bolesti nemam, nic se u nas nezmenilo, nemocni jsme nebyli, umelou nikdy nedostal. Bojim se, protoze on z lahve ani pitka pit neumi a nechce a pokud nebudu mit mleko, nevim jak ho budu krmit. Kavu nepiji, alkohol si dam parkrat do mesice skleku vina. Predem velice dekuji za odpoved a radu. velice si toho vazim! Barbora

Milá Barbora,

ďakujeme za vaše milé slová. Vašu situáciu nie je jednoduché vyhodnotiť prostredníctvom internetu. Odporúčame vám skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie správne vyhodnotiť. Pozrite si tiež videá prisávania a pitia a skúste ich napodobniť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Z vášho popisu nie je možné vylúčiť, že sa znížila tvorba mlieka a bábätko na to reaguje a ak sa tak stalo, potom bude potrebné spolu s poradkyňou urobiť kroky pre zvýšenie príjmu mlieka zo strany bábätka.

Na druhej strane píšete aj to, že bábätko sa dojčí aj 10 minút a až potom je nespokojné. Ak bábätko popri tom aspoň niekedy pije (a to, či cítite spúšťanie mlieka alebo či pociťujete nalievanie prsníkov), potom môže byť toto samo o sebe úplne v poriadku a bábätko sa môže hnevať len preto, že už nechce byť ďalej na prsníku alebo že chce spinkať a nepodarilo sa mu zaspať. Preto je túto situáciu dôležité posúdiť priamo pozorovaním dojčenia spoločne s poradkyňou.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Prazdna prsa a nepusti mleko