Kojení a bylinné tinktury

Ivana    03.10.2017, 15:48

Dobrý dne, byla mi doporučena tinktura Karmelitánské kapky se složením meduňka lékařská (Melissa officinalis), hřebíčkovec vonný (Caryophyllus aromaticus), koriandr setý (Coriandrum sativum), skořicovník cejlonský (Cinnamomum zeylanicum), citroník limonový (Citrus limon), muškátovník vonný (Myristica fragrans). Dále pak čaj Lapacho. Mohu tyto přípravky jako kojící matka? Má se užívat dle doporučeného dávkování jelikož myristicin obsažený v muškátovníku je ve vyšších dávkách toxický. Není to tedy nebezpečné pro mého kojeného synka? Velmi Vám děkuji za odpověď.

Milá Ivana,

prešli sme jednotlivé zložky, ktoré ste napísali. Pri ich užívaní môžete pokračovať v dojčení bez obmedzení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kojení a bylinné tinktury