Mlieko nechce tiect

Lenka    23.09.2017, 18:38

Prosim o pomoc, uz niekolko dni sa opakuje rovnaka situacia. Syn vylucne dojceny, 5 mesiacov a stava sa ze mam naliaty prsnik, stlacim ho mlieko mi kvapka alebo vystrekne, ale ked sa prisaje syn, nic mu nejde. Taha aj 10min a nic. Potom sa hneva a skusame to aj pol hodinu a nechce tiect, akoby nevedel vytiahnut. Dnes isiel spat bez papania :( Flasu nechce vobec do ust. Co mam robit? Dakujem za skoru odpoved.

Milá Lenka,

v tejto situácii je kľúčové sa stretnúť s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Správanie vášho bábätka pravdepodobne zodpovedá tomu, čo popisujú matky v úvode tohto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

ktorý zároveň ponúka rámcový pohľad na to, ako v tejto situácii zvýšiť tvorbu mlieka a zvýšiť kontakt s bábätkom tak, aby malo možnosť sa prisávať v polospánku. Vo veku vášho bábätka článok na záver tiež uvádza to, ako možno túto situáciu zlepšiť kalorickými príkrmami. Všetky tieto kroky prejdite ešte aj s poradkyňou, aby ste dostali na mieru šité odporúčania.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mlieko nechce tiect