Dojcenie a MAG3

Michaela    02.10.2017, 22:36

Dobry vecer . Potrebovala by som poradiť. Mám absolvovať vyšetrenue MAG3 z dovodu zistenej vrodenej vady na obličke. Ale mam 9mesacnú dcéru ktorú kojím. A pri tomto vyšetrení mi neodporúčajú kojiť ba dokonca ani hned kontakt s dieťaťom. Ide o silný ožiar. Neviem čo mám robiť. Ide o moje zdravie ale tým padom aj o zdravie mojej dcéry. Ďakujem za odpoveď.

Milá Michaela, 

vzhľadom na obsah technécia, ktoré sa používa pri vyšetrení, ktoré budete absolvovať, urobte nasledovné:

1. Nadojčite svoje bábätko tesne pred vyšetrením.

2. Po vyšetrení počkajte 12 hodín, a potom môžete dcérku nadojčiť. 

3. Nájdite na týchto 12 hodín pre dcérku spoľahlivého človeka, ktorý sa vie o vašu dcérku starať (napríklad váš partner či iný človek z rodiny či kamarátka). 

4. Počas týchto 12 hodín môže byť vaša dcérka kŕmená normálnym jedlom, ktoré bežne papá, a nepotrebuje umelé mlieko ani fľašu. Človek, ktorý sa bude o vašu dcérku starať, potrebuje mať overené, že dokáže dcérku uspať (napríklad nosením, spievaním, atď.). Fľaša nepomôže dcérku uspať. 

5. Bolo by ideálne, ak by vám vedeli dať termín čo najskôr ráno, aby ste mohli dcérku už v noci dojčiť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a MAG3