Preco mam obsypane prsia?

Dominika    02.10.2017, 22:25

Dobry den. Som 5 tyzdnov po porode. Synceka bez problemov dojcim. Vysypali sa mi vsak prsia (iba prsia). Su to cervene pupenceky a dost svrbia. Akoby som bola poprhlena zihlavou. Prosim vas, viete mi s tym nejako pomoct? Stretli ste sa uz s tym? Dakujem

Milá Dominika,

dermatologické problémy nie je možné posúdiť cez internet, pretože je situáciu potrebné vidieť, a tiež je potrebné vedieť viac z anamnézy. 

Avšak toto nie je problém, ktorý je spôsobovaný dojčením, aj keď sa výsyp nachádza na prsníkoch. Konzultujte svoju situáciu s obvodným, prípadne kožným, lekárom, prípadne skúste odstrániť možné príčiny tohto stavu (alergická reakcia na prací prášok alebo novú podprsenku, napríklad ako príčina urtikárie). Ak by ste potrebovali liečbu a lekár vám odporučí antihistaminiká či kortikosteroidy, oboje môžete užívať a pokračovať v dojčení bez obmedzení. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Preco mam obsypane prsia?