Hypertenze a kojení

Veronika    03.10.2017, 15:50

Dobrý den, prosím o konzultaci ohledně léků na hypertenzi. Mám rok a půl starou dceru a obvodní lékařka mě tlačí do ukončení kojení. S hypertenzí jsem se léčila již před otěhotněním, brala jsem Telmisartan, který mi vyhovoval. Nyní beru Dopegyt (4tbl denně) a tlak mám pořád kolem 150/100. Paní doktorka by se ráda vrátila k Telmisartanu. Ukazovala jsem jí další možnosti, které jsem na vašich stránkách vyčetla a ke každé lékové skupině měla nějaké výhrady. Prý je Telmisartan pro mě nejvhodnější. Mohla bych s ním kojit dál, nebo to není vhodné? Děkuji moc za odpověď, Veronika

Milá Veronika,

z pohľadu dojčenia má Telmisartan veľmi dobré vlastnosti a je ho možné užívať počas dojčenia a ďalej pokračovať v dojčení bez obmedzení. Nie je dôvod, aby ste museli ukončit dojčenie, ten liek má tri vlastnosti, ktoré z neho robia liek, ktorý je popri dojčení vhodný. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hypertenze a kojení