Dojcenie v tehotenstve a bolest bradaviek

Jana    01.10.2012, 13:05

Dobry vecer, moj 1,5 rocny syn sa dojci hlavne v noci, cez den tak 2 - 3 krat. Som tehotna (prvy mesiac) a odvtedy mam citlivejsie bradavky. Bolest pri prisati sa ale stupnuje, pocas satia mierne ustupi. Bradavky mam ale na dotyk bolestive prakticky neustale. Je nieco, co by ju zmiernilo? Dakujem

Milá Jana,

citlivosť bradaviek je často jedným z prvých znakov tehotenstva. Ak popritom dojčíte, je takáto bolesť, ktorú popisujte, pomerne častá. Dobrá správa je, že má neskôr v tehotenstve tendenciu sa zlepšovať. Okrem toho nie je veľa, čo sa dá urobiť, pretože nie je možné odstrániť pôvod tejto bolesti. Ale dosť veľkou pomocou môže byť aj to, že sa bude snažiť, aby vaše dieťatko bolo počas dojčenia pritiahnuté čo najviac k vášmu telu tak, aby bolo čo najlepšie prisaté - toto nepomôže úplne, ale má to tendenciu trošku bolesť zmierniť. Už aj pre to, že v tomto veku sa deti dojčia skutočne všelijako (a za normánych okolností to nevadí), ale pri takejto bolesti môže aj malá snaha o zlepšenie toho, čo pri dojčení robia, o niečo zlepšiť vaše pocity.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie v tehotenstve a bolest bradaviek