Solumedrol a dojcenie

Zuzana    17.10.2017, 10:54

Dobry den,mam sklerozu multiplex,som v 22tt a mam atak. Prva otazka je,ci sa da atak liecit v tehotenstve. Druha otazka je,ci budem moct kojit ak po porode nastupim na solumedrol. Ak ano aky odstup ma byt medzi podanim infuzie a kojenim. Dakujem.

Milá Zuzana,

atak v tehotenstve riešte so svojim ošetrujúcim lekárom a gynekológom. 

Čo sa týka dojčenia, je mimoriadne dôležité, aby ste dojčili hneď po pôrode a následne ďalej a zároveň sa od začiatku liečili, aby ste do maximálnej možnej miery zredukovali pravdepodobnosť ďalšieho ataku. Niekedy sa stáva, že matky vysadia liečbu na prvé tri mesiace po pôrode, keď dojčia, a potom začnú s liečbou a prestanú dojčiť. Namiesto toho by mali dojčiť od pôrodu a zároveň sa hneď liečiť. Tieto dve veci sa vzájomne nevylučujú. Môžete dostávať Solumedrol v prípade ataku a pokračovať v dojčení. Možná je tiež biologická liečba počas dojčenia. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Solumedrol a dojcenie