Ploche bradavky

Katarina    14.10.2017, 23:16

Dobry vecer.chcela by som sa spytat ako postupovat a co robit ako pomoct sestra prisla s porodnice uz s klobucikmi ze ma ploche bradavky ma veomi velke prsia da sa tak kojit babo stale alebo ako sa zbavit tych klobucikov aby sa babo prisalo rovno na prsnik?dakujem za kazdu radu.

Milá Katarína,

pri používaní klobúčikov sa bábätko neprisáva k prsníku, ale ku klobúčiku a toto prináša rôzne riziká, najmä riziko postupného znižovania tvorby mlieka, ktoré pri veľkej väčšine bábätiek spôsobuje, že dojčenie sa predčasne skončí. Preto je dobré vedieť, že situácie, v ktorých matkám odporučia klobúčiky, majú v skutočnosti iné riešenia, pri ktorých je možné naučiť bábätko prisávať sa k prsníku bez klobúčikov, aj v prípade, že matka má „ploché“ bradavky. Ploché bradavky je totiž jedna z normálnych verzií toho, ako bradavky môžu vyzerať a bábätko sa navyše neprisáva na bradavku, ale na dvorec prsníka. Ak by vaša sestra chcela v tejto situácii vyskúšať postupy, ktoré by jej mohli pomôcť prilákať bábätko k tomu, aby sa začalo postupne prisávať k prsníku bez klobúčikov, pošlite jej prosím odkaz na túto odpoveď z poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6124



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ploche bradavky