Nocne kojenie 27mesacneho dietata

Bachrata    17.10.2017, 09:28

Dobry den, potrebujem trosku povzbudit. Synceka stale kojim, ma 27 mesiacov, prestat nechcem, az ked sa sam odstavi. Chodi aj do jasliciek ja do prace, je to pre nas velky citovy prinos ked sa este moze kojit. Problem je, ze v jaslickach na seba nalepi vsetky sopliky (nelepsi sa to, chodi uz druhy rok a stale tak isto..) nema nastastie komplikacie, netreba ziadne lieky, viem ze kojenie mu pomaha dostat sa z najhorsieho. ja vzdy ale ochoriem tiez. od septembra uz aj on aj ja mame druhy turnus nadchy. beriem vitaminy, rakytnik, malemu som davala tiez. papa krasne, vela ovocia aj zeleniny. ja som zacala dokonca pred mesiacom cvicit, ze nech mam lepsiu odolnost a imunitu, chodim 3x tyzdenne po pol hodine az hodine. ale aj tak mi to nepomaha, hned ochoriem a soplim. som z toho nestastna. myslim si ze velky vplyv na moju imunitu ma nespanie. maly cez obed spava 3hodiny, cez vikend spim s nim, ale 4dni v tyzdni ked chodim do prace, pridem vecer, on zaspi az o 22hej (kedze sa zobudi z obednej pauzy po 15tej). rano spi do 8smej, to je s nim muz, ja musim vstavat 6:30. ked vecer zaspi maly,mne sa neda hned, zaspim az tak o 23tej. v noci som k nemu 2x hore na kojenie, ked su lepsie noci tak len raz okolo 2hej. ale ako som zacala cvicit budi sa mi v noci az 3x, to uz fakt nezvladam. neviem ci to moze mat suvis. vseobecne ked sa v noci zobudi ja mu nic nehovorim ani nedohovaram, spi u seba v izbicke pridem lahnem k nemu nakojim a idem spat k sebe (musi byt vedla v izbe koli tomu ze trpim cele roky na namesacnost a robim divne veci ktore si nepamatam, mohla by som mu ublizit nechtiac keby spal pri nas). musim sa prebrat a ist ho nakojit nemozem to robit v polospanku..poradte mi prosim, ze co robit, ci to robim dobre alebo musim nejak skusat mu nejak vysvetlovat aby nepytal v noci, aby spal. neviem aj ci by mi naozaj to spanie v noci pomohlo (mozno ani nie) na tu imunitu, a ci tym ze mu nedohovaram a dam mu hned prso tak robim dobre, a ci naozaj sa raz prestane budit uplne v noci. uz je aj bez plienky, a pekne vydrzi necikat do rana. nastastie na to ma nebudieva takze prognozy spanku by tu boli, iba co s tym kojenim. ani neviem kolko vlastne pije alebo ci sa iba ukludnuje.

Dobrý deň,

v tejto situácii je dôležité prejsť si všetky možné riešenia, ktoré pripadajú do úvahy. Je zrejmé, že odstavenie je pre vás absolútne posledná možnosť, čo je dôležité, pretože samozrejme pre vaše dieťa, aj pre vaše zdravie, je dôležité pokračovať v dojčení. To, že sa dieťa v tomto veku budí v noci, je pomerne typické a toto nezhoršuje jeho imunitu, toto je to, ako spánok detí v tomto veku vyzerá a má vyzerať. Dojčenie v týchto časoch je dôležité, pretože dojčenie vždy poskytovalo funkciu prechodu z jednej spánkovej fázy bábätka do druhej. Je úplne jedno, koľko mlieka pri tom dieťa vypije a či sa dieťatko v tomto čase „upokojuje“, dojčenie je formou nočnej starostlivosti. V najhoršom prípade sa môžete pokúsiť túto formu nočnej starostlivosti vymeniť za iný spôsob, napríklad nosenie, hojdanie, avšak mnohé matky zistia, že takéto uspávanie je omnoho náročnejšie, než dojčenie. Ak máte pocit, že častejšie nočné budenie súvisí s vašim cvičením, skúste na pár dní prestať cvičiť a uvidíte, či sa spánok synčeka zmení. Ak synček spinká poobede, tak je normálne aj to, že ide spať neskôr večer. Toto pravdepodobne nie je možné zmeniť tak, že by spal kratšie alebo by poobedný spánok úplne vynechal a išiel by spať doma napríklad už o siedmej. Ak by to však bolo čo len trochu možné, skúste zvážiť aj takúto možnosť. Vašu situáciu by výrazne zjednodušilo spoločné spanie, ktoré však podľa vašich slov nie je možné. Bolo by však možno možné urobiť kompromis, v ktorom by napríklad k synovi v noci vstával váš manžel, priniesol by vám synčeka do postele, počkal by, kým by sa uspal dojčením a preniesol by ho znova do jeho postieľky. Toto samo o sebe by vám možno pomohlo, aby ste sa nezobudili úplne. Rovnako skúste zvážiť to, že by ste išli spať vy skôr, napríklad už o ôsmej, deviatej večer a manžel by vám priniesol synčeka na jeho večerné uspatie o desiatej. A tiež skúste zvážiť to, či by ste sa nemohli viac dospať počas víkendu. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nocne kojenie 27mesacneho dietata