Hryzie ma pri dojceni

Eva    20.10.2017, 17:32

Dobry den chcem sa opytat, mam 8 mesacnu dcerku, plne ju kojim plus prikrmy ,pred mesiacom jej vysli prve dva zubky. Pred dvomi tyzdnami ma parkrat pohryzla, bez ujmy..ale bolelo. Citala som tu na mamille vase rady, pockala som, preslo to. Dnes ma poobede pohryzla dva krat, tak uz som jej nedala a vecer pri zaspavani ma zas dva krat pohryzla, musela som zabojovat a uspat ju bez prsnika...neviem co sa deje, mam z toho strasny strach...ci jej idu dalsie zubky, ci je hladna a mlieko jej nestaci, a malo jej davam, no zda sa mi ze ma dost, vsak aj sa pogrcka aj tak...no nwm. Kamiska mi odporucila klobuciky ale netusim ci to pomoze, nemam zuadny zapal ani ragady ani nic, iba hryzie..nie na konci dojcenia teda pri zaspavani, myslim ze skoro vzdy tak na zaciatku...ďakujeme. PS pediater sa vyjadril, ze ak to neprejde ukoncit dojcenie...

Milá Eva,

z vášho popisu sa zdá, že by stálo za to vyhodnotiť, čo sa deje s dojčením. Či sa za posledné týždne neudiali okolnosti, ktoré by mohli znížiť tvorbu mlieka:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

Príčinou hryzenia totiž môže byť aj zníženie tvorby mlieka alebo infekcia bradaviek a toto je potrebné odlíšiť v osobnom kontakte s poradkyňou:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Klobúčiky nemajú v tejto situácii ako pomôcť. Nezlepšia dojčenie a nepomôžu odstrániť príčiny, pre ktoré vaše dieťatko začalo hrýzť. Práve naopak, klobúčiky, ak by sa vôbec na ne dieťa chcelo prisať, by znižovali tvorbu mlieka a vytvorili by podmienky, v ktorých staršie bábätká často hryzú. S klobúčikmi drvivá väčšina matiek nedokáže dojčiť dlhodobo a je preto pravdepodobné, že s klobúčikmi nebude možné dojčiť tak dlho, ako by to vaše dieťa potrebovalo.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hryzie ma pri dojceni