Aknenormin a dojčenie

Lucka    27.10.2017, 23:06

Dobrí deň Potrebovala by som poradiť mám 15 mesačnú dcérku a musím sa začať liečiť na akné liekom Aknenormin alebo roacutane,nakoľko sa mi to neskutočne veľmi zhoršilo a s toho mi vyšli na krku aj uzliny.Kozna lekárka mi hovorila že musíme nasadiť tuto liečbu a chce aby som prestala kojiť malú.... Myslite že pri tejto liečbe musím prestať kojiť ? Veľmi pekne ďakujem za odpoved

Milá Lucka,

oba prípravky majú rovnakú účinnú látku - izotretinoín. Izotretinoín je liečivo, ktoré nie je kompatibilné s dojčením. Izotretinoín sa typicky používa pri veľmi ťažkých formách akné. Otázka je, či ste skutočne vyčerpali iné možnosti liečby. Pretože z hľadiska dojčenia by bolo lepšie s liečbou izotretinoínom počkať, kým sa vaše dieťatko odstaví. 

Ak je izotretinoín vaša jediná možnosť vzhľadom na váš stav, tak by ste sa nám mohli ozvať znovu. V takej situácii by bolo dobré dať zmerať hladinu izotretinoínu v materskom mlieku po jeho užití a podľa výsledkov sa rozhodnúť, prípadne urobiť iné opatrenia. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Aknenormin a dojčenie