Dojčenie a tensiomin

Anna    27.10.2017, 23:18

Dobrý večer, moja diagnóza je hyperaldosteronizmus zapríčinený endokrinnými poruchami..... pokiaľ dojčím a vystúpi mi tlak dosť vysoko, mavam aj 190/110 nezaberú ani 2 dopegyty naraz, môžem užiť tensiomin 12,5 mg? Moja inernistka mi doporučila 3 kojenia odsať mlieko a vyliať. Tak neviem čo mám robiť som z toho nešťastná.

Milá Anna,

pri vašej otázke by bolo zaujímavé poznať vek vášho bábätka. Avšak, Tensiomin je môžete počas dojčenia užívať a nie potrebné, aby ste mlieko odsávali či vylievali (nehovoriac o tom, že údaj o vyliatí mlieka z 3 dojčení nie je opodstatnený farmakokinetickými údajmi) . Pri tomto lieku to nie je potrebné a nie je na to dôvod. 

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a tensiomin