Dojčenie a male bradavky

Anna Kačicová    04.10.2012, 16:46

Dobrý deň.Mám malé bradavky teda jednu skoro vôbec nemám lebo ako dieťa som spadla rozvo na nu a roztala som si ju.Prvého syna som nedojčila lebo klobúčik ani nechcel a teraz čakám druhé dieta a rada by som ho dojčila len ako keď bradavky nemám poriadne?

Milá Anna,

v druhom tehotenstve sa situácia nemusí opakovať. "Malé" bradavky sú pre dojčenie rovnako dobré ako "iné" bradavky. Omnoho dôležitejšie ako veľkosť bradaviek je dobrá príprava a správny začiatok. Vaše zranenie jednej bradavky, ktoré popisujete, nie je bez videnia možné posúdiť, ale s najväčšou pravdepodobnosťou nie je niečím, čo by spôsobovalo problémy s dojčením. V každom prípade je možné dojčiť aj len z jedného prsníka, ak by to bolo potrebné.

Pre dobrý začiatok je dôležité urobiť viaceré kroky a medzi ne patrí aj nepoužitie fľašky či klobúčikov. 

Vo vašom prípade je dôležitá dobrá príprava v tehotenstve a čo najlepší začiatok dojčenia. Prečítajte si čo najviac článkov na našej webovej stránke, obzvlášť:
Ako má vyzerať dobrý začiatok dojčenia
Kontakt koža na kožu
Správne prisatie a fotky správneho prisatia
Videá bábätiek pijúcich na prsníku
Skúste už v tehotenstve navštíviť niektorú podpornú skupinu dojčiacich matiek, ktoré vedú poradkyne pri dojčení. Nájdite si poradkyňu pri dojčení, ktorá vám už tesne po pôrode pomôže so správnou polohou a prisatím a s tým, aby vaše budúce bábätko pilo čo najlepšie už od začiatku. Takto je možné, že sa vyhnete akýmkoľvek problémom. Tiež je dobré vedieť, že aj v prípade, že by sa problémy vyskytli, dajú sa riešiť tak, aby dojčenie mohlo fungovať.
Prajeme krásne tehotenstvo a bezproblémové dojčenie.


 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a male bradavky