Bolestivé bradavky pred pôrodom

Gabriela    02.11.2017, 18:28

Dobrý deň, môžte mi prosím poradiť. Som pred plánovaným pôrodom z dôvodu cukrovky. Už týždeň ma každý večer začnú nehorázne bolieť bradavky typu rezavou a palivou bolesťou ktorá trvá cca 10 min.,uz som veľmi zúfalá lebo ta bolesť presahuje medze , nepomáhajú ani maste ako kalciova, či masť na bradavky . Ďakujem Za akúkoľvek radu

Milá Gabriela,

táto situácia nesúvisí s dojčením a je potrebné, aby ste ju konzultovali so svojim gynekológom a preliečili bradavky ešte do pôrodu.

Mimo toho je dôležité po pôrode urobiť všetky kroky pre správny začiatok dojčenia:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravny-zaciatok-je-dolezity/

ktorý napomáha tomu, aby sa bábätko prisávalo správne hneď od začiatku a tak nepoškodzovalo bradavky. Stretnite sa ešte pred pôrodom s poradkyňou pri dojčení, aby ste sa dozvedeli, aké kroky potrebujete urobiť pre to, aby prisatie bábätka bolo po pôrode správne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Aj preto si prečítajte tento článok:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/hypoglykemia/

a zvážte, či by ste už teraz nezačali do malých 10 ml skúmaviek odkvapkávať kolostrum, ktoré zamrazíte a v prípade potreby podáte bábätku po pôrode:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/odstriekavanie-pred-porodom/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolestivé bradavky pred pôrodom