Nočné dojcenie

Lucia    09.11.2017, 09:19

Dobrý deň, mám 5 mesačný dcerku, je plne dojcena, spáva so mnou v posteli.no mám strach že jej v noci nejak ublizim alebo ju pridusim pri kojeni, ze sa nejak na ňu natisnem,...pretože sa zobudím len na to že mrnka, dám jej prsník a spím ďalej.proste nie som schopná zostať bdela počas celého dojčenia.dojcim ju poležiačky.vankuse nemá okolo seba, matrac tiež nie je príliš mäkký a sme prikryté len ľahkým paplonom aj to nie celkom.su moje obavy zbytočne? Alebo sa mám nejak donútiť aby som nezaspala...ďakujem vopred za rady

Milá Lucia,

to, že pri dojčení zaspíte, je presne to, ako má dojčenie fungovať. Dojčenie neuspáva len bábätko, ale aj matku. Matka má spať pri dieťati a dojčenie pomáha zjednodušiť nočnú starostlivosť o bábätko. Presne takéto dojčenie je dôležité preto, že bábätko sa môže dojčiť podľa svojich potrieb a udržiavate tak dostatočnú tvorbu materského mlieka. Zabezpečte podmienky bezpečného spoločného spania:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spolocne-spanie

a pokračujte v tom, čo robíte. Bez obáv môžete zaspať do pár sekúnd od času, kedy sa bábätko precitne. Toto vám bude veľmi pomáhať najmä v nasledujúcich mesiacoch, kedy sa nočné precitanie bábätka pravdepodobne zintenzívni:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nočné dojcenie