Bolest bradaviek pri dojceni 11 mes. babatka

Veronika    14.11.2017, 14:18

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o pomoc ohladom bolesti bradaviek. Dcerku dojcim na poziadanie 11 mes, bez cumlika, bez flasky. Za cely cas sme nemali ziadny problem, prisatie bolo na zaciatku skontrolovane LP. Priblizne pred 10 dnami ma zacali boliet pri dojceni obe bradavky. Predchadzala tomu nepokojna noc, kedy isli dcerke zubky a vyse 15krat si pytala mliecko, s tym, ze sa prisavala dost nervozne, aj trosku hryzla..odvtedy ma dojcenie priiiserne boli najma na zaciatku, ciastnocne bolest ustupuje (zaspava vylucne na prsniku, ked si uz len dudluje tak to neboli), mimo dojcenia ma bolia na dotyk. Ragady nemam ziadne, na pohlad vyzeraju bradavky ako predtym. Dcerka nema problem, papa na poziadanie cca 4-5krat cez den a v noci nespocetnekrat, mliecka je dost. Chcela by som Vas poprosit o radu ako postupovat, az do Vianoc som mimo SR takze LP sa mi neda vyhladat, nejake masticky/ine produkty mi vie rodina zaslat.. Dakujem pekne.

Milá Veronika,

bradavky môžu začať bolieť aj pri staršom bábätku a neskorý nástup bolesti je pomerne typický. Neskorý nástup bolesti bradaviek v takom prípade môže byť prejavom infekcie bradaviek (a často poškodenie bradaviek, ktoré sa javí ako pohryznutie dieťaťom alebo sa vyostrí ako keby hryzením dieťaťa, ale môže to byť skôr rana spôsobená infekciou, pri ktorej majú mnohé ženy pocit, že dieťa hryzie, pritom ide o bolesť poškodeného tkaniva vzhľadom na mechanický podnet). Je pravdepodobné, že vo vašej situácii by stálo za to, stretnúť sa s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

ak nie je možné sa s poradkyňou stretnúť osobne, bolo by vhodné sa poradiť s nejakou poradkyňou aspoň na diaľku, napríklad cez skype alebo telefonicky. Spoločne s poradkyňou by ste mohli prejsť možné príčiny infekcie bradaviek, navrhnúť účinnú liečbu, ktorá by mala vychádzať z tohto materiálu:

http://ibconline.ca/wp-content/uploads/2017/03/Candida-Protocol.pdf



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolest bradaviek pri dojceni 11 mes. babatka