Pomaly tok?

Pavla    14.12.2017, 13:11

Dobry den,jak poznam,ze me ctyrmesicni dite usina u prsu,protoze jde o pomaly tok mleka nebo proste proto,ze je mu to prijemne? Nasla jsem protichudne nazory,ze kdyz se dite nasyti,nema duvod byt na prsu: http://kojim.webnode.cz/nejcastejsi-problemy/jak-zvysit-prijem-materskeho-mleka/ a take,ze je to normalni: https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6246 Takze,je normalni,ze mi ctyrmesicni syn i behem dne usne na prsu,nebo jde o pomaly tok mleka a spatne prisati a zadelavame si na bojkot kojeni? Moc dekuji

Milá Pavlo,

nemusíte sa obávať. Článok, ktorý ste citovali (http://kojim.webnode.cz/nejcastejsi-problemy/jak-zvysit-prijem-materskeho-mleka/) a ktorý je prekladom protokolu dr. Jacka Newmana síce hovorí o zaspávaní bábätka pri dojčení, ako o situácii, ktorú je potrebné riešiť ALE, hovorí to v situácii, že bábätko zaspí na prsníku predčasne, pred tým, než sa dostatočne napije. A to je úplne iná situácia, než akú popisujete vy. Zdá sa, že vaše bábätko sa bez problémov dojčení a zaspáva pri konci dojčenia. Toto je normálne, správne a potrebné pre to, aby bolo dojčenie aj naďalej bezproblémové a jednoduché. Jednou z dôležitých funkcií dojčenia je pomôcť bábätku zaspať, z tohto pohľadu práve to, že toto svojmu dieťatku umožňujete predchádza potenciálnemu bojkotu a hnevaniu sa bábätka na prsníku. Ak máte v tomto smere obavy, odporúčame vám prísť na podpornú skupinu dojčiacich matiek:

http://www.mamila.sk/pre-matky/podporne/

kde získate ubezpečenie a povzbudenie pre to, čo robíte.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok