Noční kojení a ranní únava miminka

Michaela    23.11.2017, 16:52

Dobrý den, dceři jsou 4 měsíce, narozena ve 36tt, plně kojená. Poslední 3 týdny se v noci budí každou hodinu. Nakojím a usne, ovšem když ráno (mezi 6-7) vstává, je stále unavená a nevyspalá. Měsíc cvičíme Vojtovu metodu, může to být tím? A proč je ráno stejně unavená? Měla jsem podezření na zoubky a dvě noci dala Nurofen a spala krásně. Navíc nespí s námi v posteli, hodně se leká, hází ručičkama a budí se. Spí tedy v zavinovačce.

Milá Michaelo,

vaša otázka sa netýka priamo dojčenia. Z hľadiska dojčenia je normálne, ak sa bábätko v noci často budí, že sa chce dojčiť a toto vám pomáha a bude pomáhať zvládnuť nočnú starostlivosť o bábätko. Existujú vysvetlenia, prečo sa bábätká v tomto veku začínajú budiť v noci častejšie a tiež tipy, ako si zjednodušiť nočnú starostlivosť o bábätko:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/

Odporúčame vám tiež stretnúť sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste skontrolovali, či sa táto situácia nedá zlepšiť nejakými opatreniami týkajúcimi sa dojčenia. Spoločne s poradkyňou by ste sa tiež mohli porozprávať o otázke oddeleného spania bábätka, pretože je pravdepodobné, že spoločné spanie by túto situáciu dokázalo významne zjednodušiť a zlepšiť. Väčšina rodičov, ktorí nespia s bábätkom v posteli, má obavy, ktoré je možné v osobnom kontakte s poradkyňou vysvetliť a často rozptýliť.  Samotný fakt, že bábätko sa budí častejšie môže v tomto veku byť normálny a nie je dôvod pre podávanie liekov. Ak je bábätko inak zdravé, jeho podráždenosť ráno môže mať svoje vysvetlenie, napríklad aj v období rastúcich zúbkov.  



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Noční kojení a ranní únava miminka