Magne b6 a dojčenie

Emilia    23.11.2017, 12:29

Chcem sa spýtať, či môžem užívaním magne b6 1 tbl. denne (uživam ho asi necele 2 mesiace) prísť(prichádzať) o mlieko, mám 4.mesačne dieťa od narodenia plne dojčené a posledný mesiac ma problem mi ostať na prsniku je mrzuté a odťahuje sa. Na poslednej poradni u pediatra mi pribrala len 300g (doteraz priberala dobre) a už mi dr. povedala, že mam začať s prikrmovaním a to by som nerada. Ďakujem za odpoveď. Emilia

Milá Emília,

nie, užívanie horčíka ani vitamínu B6 nespôsobuje znižovanie tvorby mlieka. Znižovanie tvorby mlieka je často pomerne nenápadný proces, ktorý sa postupne vyvíja a výsledky znižovania tvorby mlieka je typicky vidieť až okolo 3 – 4 mesiaca po pôrode. Je teda vysoko pravdepodobné, že ide len o časovú zhodu, že užívate tento doplnok výživy a súčasne s tým pozorujete, že bábätko reaguje na zníženie toku mlieka pri dojčení nespokojným správaním a vidíte už aj nižší hmotnostný prírastok. V tejto situácii existujú spôsoby, ako zvýšiť príjem mlieka zo strany bábätka. Odporúčame vám stretnúť sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste spolu s poradkyňou mohli postupovať podľa tohto materiálu:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Magne b6 a dojčenie