Krmenie pocas mojej 3-hodinovej nepritomnosti

Ivana    28.11.2017, 11:10

Dobry den, Mam 7-tyzdnove babatko, plne dojcene z prsnika, nepouzivame cumlik. O 1,5 tyzdna budem mat promocie a velmi by som na ne chcela ist. To ale znamena, ze s babatkom nebudem moct byt 2 -3 hodinky. Je mozne, ze po tuto dobu bude spat, ale chcem sa nachystat aj na pripad, ze by vstala hladna. Kolko mliecka mam odstriekat a ako ho mame podat? Alebo je este ina moznost ako vyriesit tuto situaciu? Za radu vopred dakujem. I.

Milá Ivana,

ak by ste si chceli mlieko odsávať/odstriekavať, toto je samozrejme možné, ale treba vedieť, že akékoľvek kŕmenie bábätka mimo prsníka môže byť potenciálne rizikové, a môže sa prejaviť odmietaním prsníka, pričom toto nemusí nastať hneď, môže ísť niekedy aj o mesiace. Zmäteniu fľašou sa dá predísť tým, že by bábätko kŕmili odsatým mliekom z pohárika podľa tohto materiálu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/krmenie-po-prste-a-poharikom/

Prečítajte si aj tento článok:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/uskladnovanie-mlieka/

Máte pravdu, existujú pravdepodobne aj iné možnosti. Promócia ako taká je situácia, ktorú niektoré matky dokonca riešili tak, že mali šaty, v ktorých mohli pohodlne dojčiť a bábätko mali počas promócie priamo pri sebe v peknej šatke a dojčili počas promócie. Okrem toho niektoré matky túto situáciu riešili tak, že na promóciu pozvali aj osobu, ktorá sa o ich bábätko starala počas samotnej promócie: bábätko najdočili tesne pred samotnou promóciou, pomáhajúca osoba sa o bábätko starala bez použitia cumlíka. Ide len o krátky čas, ktorý takto môžete bez problémov zvládnuť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Krmenie pocas mojej 3-hodinovej nepritomnosti