Odmietanie prsnika?

Kristina    14.10.2012, 22:11

Dobrý deň, mám 4mes.aj tyzdeň,chlapca. Pred 3týždňami mal 2týždne nádchu, potom laryngytidu,teraz máme nádchu a trošku zapálené dutiny/knoty v usškách/ale nedali nám antib.ale len kvapky do nosa PAMYKON a knoty do ušiek/na noc nurofen/ ..Viem absolvovali sme toho veľa,ale moje dieťa nechce jesť. Odsávanie prsníkov elektr.odsávačjou je málo účinné. Rukou tiež len trošku a malý sa len hnevá, odťahuje,potom zase chytí,potom odťahuje, rozhadzuje ručičkou. Soplíky už nemá,ale môže sa mu ťažšie dýchať. Mlieka som mala veľa,ale kedže problémy stale pretrvávali a ešte sa aj kopili,mala som málo mlieka. Volala som laktačnej,bola u mňa, užívam benedikt,senovku/poradila 4denne/ teraz som prešla na 2x3+čaj na kojenie+komeopatika. Problém je v tom,že v noci sa malý zobudí na prvé kojenie. Prsníky vyťahaá do prázdna bez najmenšieho problému! Normálne ťahá až mi cítim silný tah. Je spokojný. Zobudí sa mrnkaním po dvoch hodinách a už len dudle,občas potiahne,spí, baví sa,potom zase o dve hodiny ,baví sa,nechce až do samého rána. Celý deň si myslím,že však sa riadne naje. NIE: Odťahuje sa,plieska ma, mrnčí,nechce,otáča sa odo mňa celým telom. Je to boj! Začala som odstriekavať moje mlieko,dávala som mu ho hadičkou. Ani za svet! Dvaja okolo neho on reve,mi s mužom dovadení,vynervovaní a malý celý červený. Bojím sa,že tou hadičkou mu znechutíme celé kojenie.lebo ked ho chcem ku večeru dať do polohy kojenia, tak už hneď plače. KeĎ chcem prúdiť mlieko ,aqby som mala,tak ich mám makké a nenalievaju sa mi a on sa cez den srdí, že tam nič nejde. Ked neodsajem,nesaje on lebo sa odtahuje,bojuje..od augusta v rámci choroby pribral 60dg,ktoré priberie,schudne a dokola. prsníky nahrievam pred kojením,hadičku neznáša a ja pomaly neznášam kojenie.A dotoho som ochorela z únavy,vyčerpania... Laktačná mi kázala napísať Vám. Pomôže nám niekto z tohto začarovaného kruhu? Veľmi pekne ďakujem už vopred. Moja laktačná mi poradila,aby som kojila ked je ospalý,ale namiesto toho,aby spal 3 hodiny,spi 2hod.,budím ho a aj tak nič nevypije. V noci ked odstiekam mlieko ,tak na dva razy odstriekam 50-az 130 ako kedy,nikedy nič. Mlieko mám naliate dva dni, super,potom razom uplne ochabnute. potom zase rozbieham,som uz z toho ne nervy....Dieta je spokojne, potom place ako o ratu, potom zaspi unavou...začala som dávať príkrmy, kašu vôbec, zemiacik má velmi rád,ale potom do večera do neho mlieko nedostanem,lebo nie je hladný. Nechcem ani tie dávať. tak čo mám robiť?

 Milá Kristína,

prejavy, ktoré popisujete, pravdepodobne súvisia so znížením tvorby mlieka. Za danej situácie je riešením radikálne zvýšenie tvorby mlieka - prečítajte si bod 7 tohto dokumentu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

Okrem toho v tomto veku bábätka nemá asi hadička (laktačná pomôcka) zmysel. Rovnako nerobte zbytočné činnosti typu nahrievanie prsníkov, budenie bábätka.

V medzičase, kým sa zvýšiť tvorba mlieka, je pravdepodbne najlepším rieším podávanie príkrmov - toho, čo mu chutí, pričom ho v tom čase nebudete do dojčenia nútiť. Zvýšenie tvorby mlieka je kľúčové, pretože aj vy sama píšete, že keď sa prvýkrát v noci zobudí, tak pije.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odmietanie prsnika?