Hojenie maternice a kojenie

Katka    04.12.2017, 12:46

Dobry den, chcela by som sa prosim opytat ci aj krmenie osavanym mliekom a teda samotne odsavanie ma pozitivne ucinky na maternicu z pohladu jej zavinovania po porode. Dakujem pekne

Milá Katka,

aj samotné odsávanie pomáha v zavinovaní maternice po pôrode, telo ženy nereaguje vo všetkých aspektoch identicky pri odsávaní ako pri dojčení, ale uvoľnovanie oxytocínu pri odsávaní taktiež vplýva na maternicu a jej zavinovanie.

Z vašej otázky sa zdá, že bábätko sa po pôrode neprisáva a kŕmite ho odsatým materským mliekom. Ak je to tak, odporúčame vám skontaktovať sa aj s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože v takom prípade môže veľa zmeniť úprava polohy a prisatia, pričom sa poradkyňa zameria na rôzne detaily, ktoré je ťažké naštudovať správne z fotografií či videí. Je pozoruhodné, ako veľmi sa dá pomôcť už samotnou úpravou prisatia a polohy - toto môže skutočne nesmierne pomôcť a ide o okamžitú pomoc. Okrem toho existujú ďalšie kroky, ako pomôcť bábätku začať sa prisávať a prilákať ho k dojčeniu:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/neprisava-sa/

na ktorých by ste s poradkyňou mohli pracovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hojenie maternice a kojenie