Dieťa stláča prsnik

Nikola    09.12.2017, 12:58

Dobrý deň, mám 6 mesačnú dcérku, plne dojčenú. Pred dvoma týždňami začala s prikrmami. Zhruba v tej dobe som zaznamenala, že si rúčky pchá k ústam, nakoniec sa to vyvinulo do toho, že si počas dojčenia začala sama stláčať prsnik. Predpokladám, že to je kvôli zrýchleniu toku. Moja otázka znie, či to robí preto lebo sa chce “rýchlo” najesť alebo z iného dôvodu ? Mám zvýšiť tok mlieka ? Keďže začala stymi prikrmami tak mám prsníky skoro nonstop naliate ( dojčím na požiadanie)

Milá Nikola,

na vašu otázku nie je možné odpovedať prostredníctvom internetu. Čisto z vášho popisu sa nezdá, že by sa dialo niečo znepokojivé, avšak bez pozorovania dojčenia to takisto nie je možné prostredníctvom internetu spoľahlivo vylúčiť. Iba správanie bábätka, ktoré popisujete, nie je znakom reakcie na zníženie tvorby mlieka. Čím sú bábätká staršie, tým sa viac mení ich správanie sa počas dojčenia a môžu prichádzať na rôzne nové spôsoby, ako sa dojčiť, ktoré vôbec nič neznamenajú v zmysle tvorby mlieka a ich príjmu mlieka pri dojčení. Je dôležité, že bábätko dojčíte podľa jeho potrieb. Čo sa týka prevencie problémov s dojčením, je dôležité zavádzať príkrmy týmto spôsobom:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/prikrmy/

a pokračovať v dojčení takto:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

Pozrite si videá prisávania a pitia a skúste ich z nich posúdiť pitie vášho bábätka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

alebo nechajte dojčenie posúdiť poradkyni pri dojčení, či už pri osobnej návšteve:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

alebo v podpornej skupine dojčiacich matiek:

http://www.mamila.sk/pre-matky/podporne/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dieťa stláča prsnik