Glaukom

Silvia    18.12.2017, 14:00

Dobrý deň, mám 5,5 mesačného synčeka, ktorého doteraz výlučne dojčím. Mám ale glaukóm, kvapky do očí (Xalatan)som si prestala kvapkať ako som otehotnela a doteraz si nekvapkám. Stav sa mi ale zhoršil a potrebovala by som kvapky znovu nasadiť, ale lekárka mi neodporúča dojčiť. Chcela by som sa opýtať, či takéto kvapky môžu môjmu synovi naozaj ublížiť, a je v tomto prípade dojčenie potrebné obmedziť alebo úplne ukončiť? ( Chcela som dojčiť čo najdlhšie.) Resp. ako by som mala postupovať , čo by bolo vzhľadom na vek syna a moj stav najlepšie. Ďakujem veľmi pekne. Silvia

Milá Silvia,

pri používaní týchto kvapiek je pre vaše bábätko, aj pre vás bezpečnejšie, aby ste pokračovali v dojčení. Ide o lokálnu aplikáciu, do materského mlieka sa nedostane vôbec nič. Dojčite podľa potrieb bábätka, dojčenie nijako neobmedzujte podľa podania kvapiek.

Prečítajte si k tomu aj tieto informácie:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok