Dojcenie a lieky proti horucke

Tinka Zukalová    17.10.2012, 22:16

Ahoj, chcem sa opytat, ake lieky na znizenie horucky mozem brat aj viac ako 1 den, ked svoju 10 mes, dcerku dojcim (na poziadanie). Momentalne mam druhy den horucky okolo 38,5 az 39, zapalene hrdlo, bolesti klbov a kosti, obcas triasku, zrejme je to chripka, zatial som si od horucky a bolesti ulavila Paralenom, vtedy mi teplota klesne aj na 37,4, ale v pribalovom letaku pisu, ze ho mozu uzivat dojciace matky 1 den, mozem pokracovat, alebo mi odprucite nieco ine?

Milá Tinka,

lieky proti horúčke môžete z hľadiska dojčenia užívať ktorékoľvek, aj spomínaný Paralen, prípadne ibuprofen ako aj mnohé ďalšie.  A to bez časového obmedzenia, nielen jeden deň, ktorý sa uvádza v príbalovom letáku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a lieky proti horucke