Zaspanie na prsníku

Dominika    27.12.2017, 09:30

Dobrý deň, mame týždňového chlapčeka , ktorého dojčím a často krát mi zaspí na prsníku počas dojčenia . Chcela by som sa opýtať , či je v poriadku ho nechať spinkať, alebo je nutne ho po každom dojčení dávať odgrgnut a tým pádom by som ho musela budiť. Vopred Vám ďakujem

Milá Dominika,

jednou z hlavných funkcií dojčenia je uspať bábätko (a prípadne aj matku). Svoje bábätko môžete pokojne nechať zaspať na prsníku a nemusíte ho budiť na odgrgnutie. Netrápte sa odgrgnutím. To, či si bábätko odgrgne alebo neodgrgne nemá súvis s "kolikou“ a rovnako sa odgrgnutím nedá preventívne zabrániť grckaniu. Snaha o odgrgnutie bábätko zobudí a toto je často zbytočnou príčinou nespokojnosti a plaču bábätka, najmä vo večerných hodinách, čo sa potom označí ako „kolika“, pritom príčinou je to, že bábätko sa počas dňa nemalo možnosť dostatočne vyspať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zaspanie na prsníku