Nočné budenie

Radka    29.12.2017, 13:34

Dobrý deň. Mám 9mesačného synčeka, ktoré dojčím. Od narodenia spinkal v noci pekne každe 3-4hodinky hore. Prvý mesiac bol dokrmovaný ale potom vylučne kojený. Od 5teho mesiaca začal vstavať častejšie prikladala som to zubkám ale pokračuje to dodnes. Malý je veľmi akčný takže v noci sa zobudi aj každu hodinku priložim ho k prsniku skor sa hra ako papa otoči sa na bruško a už je hore a začne plakať skušam davať prsnik ale on opať na bruško tak ho vezmem na ruky a uhajkam. Skušala som nedať prsník ale nie najprv ide prsník a uhajkanie. A takýto kolotoč celú noc. Som z toho unavená. Nechápem len, maleho uspim do polhodinky hore (nastaviť hodiny si môžem podľa neho) a potom začne hodinovy kolotoč. Už si nepametám noc bez pláču. Ďakujem za odpoveď.

Milá Radka,

v tejto situácii vám odporúčame poradiť sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

alebo na podpornej skupine dojčiacich matiek:

http://www.mamila.sk/pre-matky/podporne/

Získate vysvetlenia a pochopenie toho, prečo sa bábätko začalo budiť častejšie a víziu toho, že to takto nebude večne a raz sa to zmení. Viac o tomto si môžete prečítať v tomto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/

A okrem toho sa porozprávate o konkrétnych praktických aspektoch vašej situácie. Pretože sa zdá, že vaše bábätko by sa aj utíšilo a uspalo dojčením, ale nakoniec sa zobudí pri presúvaní sa na bruško a potom už ho prsník neuspí a musíte ho uspávať iným spôsobom. Na takéto konkrétne otázky je lepšie odpovedať v osobnom kontakte, podľa toho, ako presne vaša situácia vyzerá, čo nie je jednoduché posúdiť cez internet, ale je možné, že v tejto situácii môžu existovať tipy, ako to celé zlepšiť, napríklad dojčením bábätka na brušku tak, že by ste ho mali položené na bruchu a vy ste ležali na chrbte. Takto by mohlo byť vo svojej obľúbenej polohe a pri prsníku a je možné, že by ho dojčenie uspalo a nemuselo by sa po čase precitnúť a vy by ste mohli pri dojčení spať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nočné budenie