Prenesie sa kalciový sirup do mlieka

lucia    03.01.2018, 19:27

Dobry den, dcerka ma 3 týždne, je plne dojčena, no trápi ju prechladnutie. Pediater odporuca kalciovy sirup, no vyvracia ho. Ked si dam kalciový sirup ja, prenesie sa do materského mlieka? Ďakujem

Milá Lucia,

materské mlieko samo od seba obsahuje vápnik (kalcium) a jeho množstvo sa za bežných okolností dramaticky nezvýši po užití kalciového sirupu matkou. Nemá zmysel, aby ste vy užívali kalciový sirup v nádeji, že toto pomôže vašej dcérke pri prechladnutí. 

Tento princíp je podobný pri väčšine liekov - ak ich užíva matka, tak sa v materskom mlieku nenachádzajú vôbec alebo len v zanedbateľných, stopových množstvách. 

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Prenesie sa kalciový sirup do mlieka