Majorankovy odvar

Monika    05.01.2018, 11:25

Dobry den, Nas maly ma silne koliky ma 2 mesiace,,, Znama mi doporucila urobit odvar z majoranky, ze pomaha traveniu a uvolnuje prdiky. Len neviem ci je to bezpecne a hlavne ok?

Milá Monika,

bábätká majú do približne 6 mesiaca byť výlučne dojčené a to znamená, že by nemali popri dojčení dostávať žiadne potraviny alebo tekutiny navyše. Zachovať výlučné dojčenie do 6 mesiaca má obrovský zmysel a podávať bábätku čokoľvek iné, než materské mlieko v tomto období predstavuje riziká pre jeho zdravie a ak pôjde o podávanie väčšieho objemu tekutín alebo ak sa tekutiny podávajú fľašou, aj pre dojčenie.

Plač bábätka predstavuje zúfalú situáciu, v ktorej má človek potrebu urobiť čokoľvek, aby bábätko pomohol. Odporúčame vám vyskúšať ešte pred tým skontrolovať dojčenie spoločne s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

a spoločne s poradkyňou by ste vyhodnotili, ako vyzerá dojčenie bábätka, pretože niekedy plač bábätka, ktorý sa vysvetlí ako „kolika“ súvisí s dojčením a je možné ho upraviť zlepšením dojčenia. Spoločne s poradkyňou prejdete všetky ďalšie možné nemedicínske príčiny:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/kolika-plac/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Majorankovy odvar