Umele mliecko?

Ivusska    17.10.2012, 22:27

Dobry den, prosim Vas uz 2x bola pri mne laktacna poradk. lebo som si myslela, ze mam menej mliecka...ale teraz ho uz ozaj mam menej..! syn ma 5 mesiacov ale korigovane ma 3,5 mesiaca...vidim na nom ze je nervozny a vrti sa mi pri kojeni...a aj pocujem ze iba zuzle bradavku...ked som mala dostatok mlieka nechavala som si ho zamrazit ale uz pamali mi dochadza...nechcem prestat kojit chcem aj nadalej skusat a skusat...no potrebovala by som uz aj umele mliecko lebo ozaj mam menej mlieka a syncek je nervozny cim dalej tym viac....prosim Vas ake je najkvalitnejsie umele mliecko? ( ja viem ze najkvalitnejsie je to moje) no nechcem aby syncek bol hladny....pocula som ze v DM maju baby love mliecko ....aky mate na to nazor? prosim Vas poslite mi odpoved len na moj e mail ak sa to da DAKUJEM VAM VELMI PEKNE

Milá Ivusska,

v prvom rade: keďže ste k otázke nepripísali svoju emailovú adresu, nebolo vám možné na ňu odpovedať, tak dúfame, že si túto odpoveď nájdete tu.

Ďalej z vašej otázky nie je zrejmé, čo všetko ste urobili pre zvýšenie tvorby mlieka spoločne s poradkyňou.  Skúste si pozrieť tento dokument, obzvlášť bod 7:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

Okrem toho ďalší postup by závisel od toho, ako vyzerajú viaceré okolnosti. Mohli by ste zvážiť zavádzanie príkrmov, ak o ne už vaše bábätko javí záujem, netreba sa orientovať podľa "korigovaného veku", závisí skôr od záujmu bábätka. Na túto tému nájdete v našej poradni viacero odpovedí.

Ak by zavedenie príkrmov ešte neprichádzalo do úvahy a vy ste vyčerpali všetky možnosti zvýšenia tvorby mlieka, môže byť podávanie umelého mlieka oddôvodnené. V takom prípade poproste poradkyňu, aby vás naučila, ako dokrmovať laktačnou pomôckou priamo na prsníku:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-dokrmit-priamo-na-prsniku/

Čo sa týka značky umelého mlieka, ak je to skutočne indikované, potom si vyberte ktorékoľvek umelé mlieko. Výber je na vás.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Umele mliecko?