Dojcenie na poziadanie, strajk

Ivana    11.01.2018, 10:01

Dobry den, mam 13,5mesacmu dcerku. Mame za sebou asi 7 mesacne obdobie silneho strajku. Ked sa dcerka narodila, nevedela som nic o dojceni akym som sa dopatrala k informaciam, ze mame problem prave s dojcenim a vyhladala som pomoc, mala dcerka uz 3,5 mesiaca. Teraz nam dojcenie funguje vdaka pomoci nasej poradkyne a vam. Teda nie vsetky jeho funkcie. Velmi ma mrzi, ze dcerku neviem ukludnit, utisit dojcenim, ked sa udrie, ked jej idu zubky, ked ju nieco trapi. Dojcenie jej ponukam, ale velmi, velmi malo ho prijme. V noci vsak ano, ked sa zacne prebudzat, pripadne asi sa jej nieco zle sniva, dojcenie pomaha na 99%. A tiez neviem, co zmamena dojcit na poziadanie. Ponukam jej dojcenie velakrat. Niekedy chce, niekedy nie. Niekedy ma vyslovene odtlaci, akebo sa zvrtne az tak, ako by chcela povedat, daj pokoj. Toto robi hlavna mimo domu, lebo na verejnosti sa takmer nedojci. Ale su aj chvile, a zase ich nie je az tak malo, tak polovica, ked sa z toho ozaj tesi a opakovane sa prisava. Viete mi v tomto poradit? Ked som objavila krasu a vyznam dojcenia, je to velmi tazke, ze to celkom nefunguje. Dakujem vam za odpoved a za vsetko, co robite. Vasa praca je darom pre mamicky a deticky.

Milá Ivana,

ďakujeme za vašu podporu a milé slová!

Je úžasné, čo všetko ste zvládli a len vďaka tejto obrovskej snahe je vaše dieťatko dojčené. Reakcia na neskoršie zníženie tvorby mlieka (štrajk) je často veľmi dlhodobá a zlepšuje sa po malých krokoch postupne. Je obrovský úspech, že v roku sa vaše dieťatko dojčí tak, ako ste popísali. Znamená to obrovský krok vpred a istotu, že už to bude len lepšie. To, čo vás trápi teraz, je ešte stále prejavom toho, že situácia nie je doriešená ešte úplne. Dojčenie sa postupne po krôčikoch zlepšovalo a to, aby sa začalo bábätko dojčiť radostne, ochotne, v rôznych situáciách, kedy to teraz ešte nejde, raz príde, len treba ešte vytrvať. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie na poziadanie, strajk