Kojit 21- mesacnu dcerku pocas druheho tehotenstva?

Stanka    17.01.2018, 22:01

Dobrý vecer, mila Mamila. Rada by som sa opytala otazku, pretoze momentalne mam zmatok a chaos v hlave. Mam 21- mesacnu dcerku, stale dojcenu na poziadanie. Momentalne cakame aj druhe babatko, som v 6. tyzdni. Chcela by som sa spytat, ci mam stale dojcit, ak pri kojeni pocitujem akoby stahovanie maternice. Dcerka sa v poslednej dobe velmi casto budi v noci na prsnik, spi s nami v posteli, zakazdym citim to stahovanie v podbrusku. Lekari mi radia odstavit dcerku, ale ked si citam Vase clanky, neviem, co robit. Skusala som dcerku odstavit cez den, pochopila, ze mliecko sa pokazilo, vecer to bolo tazke, ja som ju uspat nemohla, lebo srdcervuco plakala, manzel ju utisil.Dnes cez den mrnkala, ale neplakala, akoby pochopila. No nedalo mi to a ponukla jej prsnik. Este by som rada podotkla, ze dcerka mi velmi malo zje, pravdepodobne jej staci moje mliecko, no hovorim si, ved uz ma takmer dva rocky, mala by aj ine papat. A cuduj sa svete, dnes, ked bola bez prsnika, tak tolko toho pojedla, az som bola prekvapena. No a ako sme dali cicik, opat nic nezjedla. Preto by som Vas poprosila o Vas nazor, ako konat v tejto situacii. Dojcit aj napriek lekarovym radam, stahovaniu v maternici, dcerkinemu nepapaniu normalnej stravy? Ale najma - Nemoze sa babatku v brusku nic stat? Velmi pekne Vam vopred dakujem za odpoved, budem Vam vdacna za zodpovedanie mojej otazky! Taktiez by som Vam este dodatocne rada popriala vsetko dobre do Noveho roka, nech ste zdravi a nech sa Vam dari! Ostavam s pozdravom.

Milá Stanka,

rozhodnutie o dojčení v tehotenstve je na vás a závisí od vášho stavu a od toho, ako sa cítite. Nie je neobvyklé pociťovať mierne sťahy maternice v druhom tehotenstve vo všeobecnosti a pri dojčení sa toto môže vyskytovať. 

Ak dcérka nepapá preto, že vypije dostatok materského mlieka, tak potom stačí postupne ponúkať viac a viac jedla, inými slovami to, čo popisujete vyznieva, že jej príjem materského mlieka do istej miery kompenzuje časť jedla, ktoré by inak zjedla. V tehotenstve sa tvorba mlieka zníži, takže je možné, že vaša dcérka začne papať viac s postupne sa znižujúcou tvorbou mlieka. A postupne bude papať viac a viac. 

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kojit 21- mesacnu dcerku pocas druheho tehotenstva?