Večerné grganie

Andrea    15.01.2018, 09:08

Dobrý deň, mám trojmesačnú dcérku, od začiatku výlučne dojčenú, (v nemocnici kvôli žltačke pár dní trvalo kým sme sa to naučili) ale odkedy sme doma dojčím na požiadanie, bez bolesti, bez problémov. Posledné dni nás ale dosť trápi, že sa večer pri zaspavani nevie "dogrgať", postupujeme stále rovnako, po kúpeli si laheme do postele a dojčím poležiačky, nemá problém so zaspinkaním, ale po pár minutách sa zobudí na grganie. Necháme ju odgrgnúť, aj 10 -15 minút, občas aj niečo vygrcne, a bezproblémov zaspí, a dam ju do postielky. Do 5 až 20 minút je ale zase hore, a zase potrebuje grgať. toto sa opakuje aj 5 krát, kým poriadne zaspí, niekedy to trvá takmer do polnoci. potom ale spinká pekne, a keď sa nad ránom zobudí na papanie, už grgať nepotrebuje, zaspí v posteli vedla mna pri papani. cez den nemame vobec problem s grganim, v podstate ani v noci, niekedy spi aj 7 hodin v kuse.. len pri tom zaspavani. Dakujem velmi pekne za odpoved, jedine na vasej stranke som zatial vzdy nasla pomoc, a odporucam ju aj dalej.

Milá Andrea,

ďakujeme za vaše milé slová. Vašu situáciu nie je jednoduché vyhodnotiť prostredníctvom internetu. Vieme však, že večer môže byť pre mnohé bábätká náročný a môže to byť náročnejšie práve pri bábätkách okolo tretieho mesiaca. Mnohé matky popisujú, že bábätko, ktoré položia do postieľky, sa skoro zobudí. A je možné, že ak sa zobudí a pomáhate mu znova zaspinkať napríklad nosením, že si bude popri nosení odgrgávať. Nie je možné toto vyhodnotiť cez internet, ale ak by toto bola príčina správania vášho bábätka, môže pomôcť, ak by ste dojčili bábätko po ležiačky na posteli a po zaspatí už s ním nehýbali, ale ostali pri ňom. Ak by sa precitalo, hneď by ste mu mohli ponúknuť prsník a uspať ho tak.

Najjednoduchšie vo vašej situácii by bolo porozprávať sa o tejto situácii osobne s poradkyňou pri dojčení:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste mohli spoločne prejsť účinné riešenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Večerné grganie