Ako udrzat mlieko

Lubica    23.01.2018, 17:29

Dobry den,syncek ma 14mesiacov,je stale kojeny ale nakolko je teraz chory,ma infekciu v ustach odmieta prsnik,resp prisaje sa len v polospanku alebo ak ma v sebe tabletky proti bolesti.Mastim mu aj dasienka gelom a berieme antibiotika.Mlieko sa tvori ale mam strach ze sa prestane ak dlhsie nebude papat. Teraz je to tak raz za den a max 2krat v noci. Dakujem za kazdu radu

Milá Ľubica,

ak bábätko zažíva pri dojčení nepríjemné pocity, napríklad kvôli ranách v ústočkách, ktoré ho boli pri pohyboch a pití, potom častokrát reaguje tak, ako popisujete. V tejto situácii je veľmi dôležité to, čo robíte – že bábätku pomáhate zmierňovať bolesť liekmi a gélom a snažíte sa vystihovať momenty, kedy je bábätko v polospánku, precitá sa zo spánku alebo zaspáva a nebude až tak vnímať, že mu je dojčenie nepríjemné.

Z vašej strany je dôležité odsávať alebo odstrekovať si mlieko, aby ste udržali dostatočnú tvorbu mlieka. Tento stav bude len prechodný, stav bábätiek sa v tomto smere zvykne v priebehu pár dní zlepšovať. Trávte potom s bábätkom veľa času v kontakte koža na kožu, vytvárajte veľa príležitostí pre to, aby váš hrudník a dojčenie boli zdrojom príjemných pocitov, aby znova nadobudol dôveru k dojčeniu a zabudol na bolesti, ktoré zažíval. Ak by ste mali pocit, že je potrebné, aby ste zvýšili tvorbu mlieka, obráťte sa na poradkyňu pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste sa porozprávali o možnostiach, ktoré máte:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/bylinky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako udrzat mlieko