Kojení adoptovaného doposud nekojeného dítěte

Kristýna    23.01.2018, 17:32

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné začít kojit 8 měsíční miminko, které je zvyklé pít z flašky od narození. Jestli se ještě dokáže přisát. A případně co proto udělat nebo na koho se obrátit. Děkuji Vám.

Milá Kristýno,

máme skúsenosti aj so staršími adoptovanými bábätkami, ktoré sa začali prisávať a dojčiť. Nie je to zaručené, ale je to možné a stojí za to urobiť kroky pre to, aby sa to mohlo podariť.

Odporúčame vám skontaktovať sa s poradkyňami z nášho zoznamu:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

a hľadať medzi nimi poradkyňu, ktorá má skúsenosti s takýmto typom pomoci. Medzičasom si prečítajte tento článok:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dojcenie-adoptovaneho-dietata/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kojení adoptovaného doposud nekojeného dítěte