Otázka o liekoch na tlak

Anna    26.01.2018, 14:04

Dnes mi bol lekárom predpísaný Prestarium A 5mg 1x denne. A nesmiem dojčiť. Ktoré lieky na tlak by som vlastne mohla? Ďakujem

Milá Anna,

Prestarium patrí z hľadiska liečby vysokého tlaku k skupine liekov, ktorá je z hľadiska dojčenia výhodná a umožňuje pokračovať v dojčení. Ak je toto liek, ktorý vám bol predpísaný, tak ho môžete užívať a pokračovať v dojčení. Ak by ste potrebovali komplexný zoznam liekov, ktoré sú pri vysokom tlaku vhodné pri dojčení, napíšte nám email a my vám ho zašleme. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Otázka o liekoch na tlak