Krv v stolici

Monika    01.02.2018, 21:43

Dobry den. Mojej 9 tyzdnovej dcerke sa uz dva tyzdne objavuje v stolici trosku krvicky. Mame za sebou vysetrenie krvy sono bruska. Vraj ma alergiu na kravsku bielkovinu ktoru som ale ja uplne vylucila. Je dojcena na poziadanie niekedy aj kazdu hodinku takze niekedy je stolica dost riedka a prave vtedy sa tam objavi milimeter krvicky... kedze som vsetko mliecne vylucila ako je mozne ze sa tam stale objavuje. Inak dcerka pekne pribera. Nerada by som isla do nemocnice na pozorovanie, tej sme si po narodeni “uzili” dost. Dakujem Vam

Milá Monika,

ak by bábätko malo alergiu na bielkovinu kravského mlieka, potom tak ako píšete, by sa mala situácia začať meniť a zlepšovať po tom, čo prestane prijímať akékoľvek zdroje kravského mlieka. Pri výlučne dojčenom bábätku je jediným možným zdrojom príjmu bielkoviny z kravského mlieka to, ak vy ako dojčiaca matka konzumujete kravské mlieko a výrobky z neho. Podľa toho, čo píšete, držíte už dlhšiu dobu eliminačnú diétu. Preto skutočne nemá zmysel uvažovať o ABKM.

Najčastejšou príčinou takéhoto stavu býva to, že sa znížil príjem materského mlieka zo strany bábätka. Tento scenár je možný aj v prípade, že bábätko ešte stále priberá a vzhľadom na otázku, ktorú ste nám písali ešte pred Vianocami a z ktorej sa už vtedy zdalo, že sa s dojčením deje niečo, čo nie je z hľadiska príjmu materského mlieka uspokojivé, vám odporúčame sa skontaktovať s poradkyňou pri dojčení. Prosím, napíšte nám emailom na dojcenie@mamila.sk odkiaľ ste a tiež meno poradkyne, s ktorou ste sa stretli v decembri.

Pre riešenie tejto situácie je kľúčové, aby ste spoločne vyhodnotili pitie bábätka pri dojčení a jeho správanie na prsníku. Ak vyhodnotíte, že bábätko nezískava dostatok mlieka alebo reaguje na tok mlieka a odťahuje sa od prsníka príliš skoro, potom postupy, ktorými zabezpečíte, že bábätko začne získavať viac mlieka z prsníka, vysoko pravdepodobne pomôžu aj k tomu, aby sa prestala v stolici bábätka vyskytovať krv.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Krv v stolici