Sfarbene mlieko

Sona    06.02.2018, 11:02

Dobry deň. Chcela by som Vás poprosiť o radu. Synčeka dojcim rok a pol. Od včera má boli pravý prsnik dnes je to už veľmi intenzívne. Vytlacam si mlieko a ide mi nie biele ale zafarbené do zelena. Ale iba z jedného mliekovodu (ak som to dobre definovala).Dojcim ho pred spaním v noci aj cez deň aj ráno. Čiže mliecka ešte vypije dosť. Zlakla som sa hlavne tej farby. Môžem malého dojcit. Nevadí ta farba? Ďakujem za odpoveď.

Milá Soňa,

zelená farba materského mlieka je jednou z normálnych možností toho, ako môže materské mlieko vyzerať.  Materské mlieko môže byť v rôznych obdobiach dojčenia rôznej farby. To, že vidíte zelené mlieko, nie je dôvodom pre obmedzovanie dojčenia alebo odstavenie. Pre bábätko takéto mlieko nepredstavuje žiadny problém, dojčite ho ďalej podľa potreby.

Ak by ste chceli pomôcť s bolestivým prsníkom, odporúčame vám obrátiť sa na poradkyňu pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože bolesti prsníka je náročné riešiť prostredníctvom internetu. Najčastejšou príčinou takejto bolesti však je zablokovaný mliekovod a odporúčame vám prečítať si túto odpoveď z poradne dojčenia, aby ste vedeli, ako riešiť takúto situáciu:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=2728



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Sfarbene mlieko