Tichý reflux

Alena    22.02.2018, 08:32

Dobrý deň, môj syn 11m má pravdepodobne tichý reflux, často pokašlieval, teraz má laryngitidu, občas vidím, že sa mu niečo vráti do úst a znova prehĺta. Je kojený a prikrmovaný. V noci sa budil 2 krát a samozrejme som mu ponúkla prsník a spal ďalej. Momentálne keďže je chorý budí sa častejšie. Zaujíma ma či tichý reflux je dôsledkom nočného kojenia? Je nutné prestať v noci kojiť alebo prijímať iné tekutiny? Ďakujem

Milá Alena,

dojčenie je pri častých infekciách horných dýchacích ciest to najlepšie, čo môže bábätko zažívať.  Dojčenie je niečo iné ako jedenie potravy či umelé mlieko. Pre ľudí so skutočným refluxom nie je dobré jesť neskoro večer či v noci, dojčenie je úplne iná situácia. Dojčením nespôsobujete reflux dieťaťu, a to ani nočným dojčením. Navyše, ak deti zúfalo plačú, reflux a grckanie sa im ešte viac zhoršujú, aj z tohto hľadiska je rizikové nedojčiť v noci.

Choré dieťa potrebuje dojčenie ešte viac než zdravé. Pokračujte v dojčení tak, ako to vaše dieťatko potrebuje.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tichý reflux