Upchatý mliekovod?

Tatiana    22.02.2018, 08:31

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať , už pol roka nedojčim, skončili sme z dojčením, keď synovy na dva mesiace v pôrodnici začali dávať mlieko z fľaše, malý už potom moje mlieko nechcel a nechcel ťahať ani s prsníka, keďže som mala málo mlieka nešla som ani k lekárovi po niejake lieky že sa laktacia zastaví sama. Pred týždňom som si v bradavke našla drobnu hrčku, po stlačení druhej bradavky ešte niejake tie kvapky mlieka šli , ale v druhom nie , ten druhý prsník v ktorom je ťa hrčka je aj omnoho väčší , pritom boli veľkostne rovnako, môže byť že sa upchal mliekovod ? Po stlačení bradavky sa tam objavi taká biela škvrna, mám ísť s tým k lekárovi ? Alebo to zmizne samo? Skúšala som prepichnut nič nepomáha.

Milá Tatiana,

tvorba mlieka môže po skončení dojčenia pretrvávať v malej miere roky. Niekedy sa mliekovod môže upchať aj po skončení dojčenia práve preto, že sa mlieko neodoberá. Skúste toto miesto ručne odstriekať, či by sa upchatý mliekovod neuvoľnil. Ak z daného miesta vyteká mlieko, tak je to vysoko pravdepodobne upchatý mliekovod v prsníku, v ktorom sa predtým tvorilo viac mlieka. 

Ak máte hrčku v prsníku, ktorá trvá dlhšie ako dva týždne a nemení sa, navštívte svojho gynekológa, aby ju skontroloval.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Upchatý mliekovod?