Malá čierna bodka priamo na bradavke

Michaela    22.02.2018, 08:25

Dobrý deň, som dojčiaca mamina 5.mesačného synčeka. Krásne dojčím a nemáme absolútne žiadny problém ani s dojčením a ani s bradavkami. Občas malinký riadne na začiatku bolestivejšie potiahne, ale to hneď po chvílke prejde. Pred pár dňami som na ľavom prsníku priamo na bradavke v strede našla malinkú čiernu bodku. K prirovnaniu to vyzerá ako začínajúci chĺpok. Ale toto je úplne presne v strede odkiaľ vyteká mliečko. Najskôr som si myslela, že je to špinka, ale toto je prirastené a ide to z pokožky bradavky. Nedá sa to zlupnúť. Čo to prosím vás môže byť a ako to odstrániť? Môže to byť nebezpečné pre mňa aj pre dojčenie synčeka? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď :-)

Milá Michaela,

bez priameho kontaktu s vami a bez toho, aby bolo možné vyšetriť prsník a bradavku, je ťažké usudzovať, čo presne ste si na bradavke všimli. Jedna z možných teórií je, že ide o bodu, ktorá je vyplnená malým množstvom krvi v mieste, kde sa na bradavke upchal mliekovod. Ak to tak je, tak toto sa vyrieši samo od seba. Prípadne môžete túto bodku sterilnou ihlou prepichnúť - toto by mohlo poskytnúť úľavu od bolesti.

Táto situácia môže súvisieť s prisatím, ktoré na prsníku nie je ideálne a bolo by ho dobré zlepšiť. Skúste sa stretnúť s laktačnou poradkyňou, aby vám ukázala, ako dosiahnuť čo najlepšie prisatie tak, aby toto prisatie zároveň bolo prevenciou takýchto stavov:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Malá čierna bodka priamo na bradavke