SK / CZ / UA / RU

Malá čierna bodka priamo na bradavke

Otázka

Dobrý deň, som dojčiaca mamina 5.mesačného synčeka. Krásne dojčím a nemáme absolútne žiadny problém ani s dojčením a ani s bradavkami. Občas malinký riadne na začiatku bolestivejšie potiahne, ale to hneď po chvílke prejde. Pred pár dňami som na ľavom prsníku priamo na bradavke v strede našla malinkú čiernu bodku. K prirovnaniu to vyzerá ako začínajúci chĺpok. Ale toto je úplne presne v strede odkiaľ vyteká mliečko. Najskôr som si myslela, že je to špinka, ale toto je prirastené a ide to z pokožky bradavky. Nedá sa to zlupnúť. Čo to prosím vás môže byť a ako to odstrániť? Môže to byť nebezpečné pre mňa aj pre dojčenie synčeka? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď :-)

Michaela | 22.02.2018, 08:25

Odpoveď

Milá Michaela,

bez priameho kontaktu s vami a bez toho, aby bolo možné vyšetriť prsník a bradavku, je ťažké usudzovať, čo presne ste si na bradavke všimli. Jedna z možných teórií je, že ide o bodu, ktorá je vyplnená malým množstvom krvi v mieste, kde sa na bradavke upchal mliekovod. Ak to tak je, tak toto sa vyrieši samo od seba. Prípadne môžete túto bodku sterilnou ihlou prepichnúť - toto by mohlo poskytnúť úľavu od bolesti.

Táto situácia môže súvisieť s prisatím, ktoré na prsníku nie je ideálne a bolo by ho dobré zlepšiť. Skúste sa stretnúť s laktačnou poradkyňou, aby vám ukázala, ako dosiahnuť čo najlepšie prisatie tak, aby toto prisatie zároveň bolo prevenciou takýchto stavov:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri