Suprax a kojenie

Miroslava    13.02.2018, 20:20

Dobrý den chcem sa spýtať dcérka má 3 mesiace je kojena a tetaz užíva antibiotiká Agumentin. Ja som tiež ochorela a lekárka mi predpisala Suprax 200 mg. Na letáku je písané ze by sa kojit nemalo.Môžem kojit alebo mam radšej dcéru odstaviť?

Milá Miroslava,

pri používaní tohto lieku je pre vás a aj pre vaše bábätko bezpečnejšie, aby ste pokračovali v dojčení. Prečítajte si k tomu tento článok:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/

Ak ste chorá, môžete sa liečiť a je mimoriadne dôležité, aby ste bábätko dojčili aj naďalej. Materské mlieko poskytuje dojčenému bábätku mnohé imunitné látky a faktory, ktoré ho pred ochorením chránia, a aj keď náhodou ochorie, tak mu materské mlieko pomôže, aby ochorenie malo miernejší priebeh. Vďaka dojčeniu zvládnu bábätká i staršie deti ochorenie lepšie, väčšinou ochorenia trvajú kratšie a majú ľahší priebeh. Vo všeobecnosti - najhorší čas pre ukončenie či prerušenie dojčenia je čas, keď sú matka či dieťa choré. V takom prípade to totiž znamená odobrať dieťaťu protilátky, imunitné faktory a iné látky, ktorými mu dojčenie pomáha zostať zdravým alebo urýchľuje uzdravenie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Suprax a kojenie