Spánok a dojčenie

Nikola    14.02.2018, 12:52

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu mám chlapčeka ktorý má teraz 10mesiacov stále ho kojím, samozrejme cez den už papa prikrmy. Noci sú u nás horšie a horšie prespí 15-20minút a znovu je hore a chce sa dojčiť ak mu nedám prsník začne hrozne plakať a ked mu ho dám trošku si pocucká a znovu zaspí lenže o dalších cca 20minút je znovu hore :-( už neviem čo mám robiť chcem ho ďalej dojčiť ale som už hrozne unavená. Skúšala som ho už uspať aj bez prsníka zaspinkal ale zase dlho nevydržal :-( skúšala som už aj rôzne bylinky či nemám málo mlieka ale nič nezaberá :-( poradte mi prosím čo mám robit som už z toho zúfalá :-(

Milá Nikola,

v tejto situácii mnohým matkám pomôžu vysvetlenia, prečo sa takto dieťa v tomto veku správa, ktoré zároveň ponúkajú víziu toho, že toto takto nebude večne a už čoskoro sa to začne meniť k lepšiemu. Tieto vysvetlenia vám môže ponúknuť náš podrobný článok na túto tému:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/

v ktorom súčasne nájdete rôzne tipy a triky, ako si nočnú starostlivosť o bábätko zjednodušiť a tiež odkazy na diskusie so skúsenosťami matiek, ktoré vás iste v tejto náročnej situácii povzbudia.

Okrem toho vám odporúčame navštíviť podpornú skupinu dojčiacich matiek:

http://www.mamila.sk/pre-matky/podporne/

v ktorej získate ďalšie povzbudenie, podporu a možnosť ventilovania svojich frustrácií a negatívnych pocitov. V podpornej skupine sa spoločne s poradkyňou pri dojčení navyše môžete pozrieť aj na dojčenie a výdatnosť pitia. Veľmi výnimočne totiž nočné prebúdzania skutočne zhoršuje zníženie tvorby mlieka a hoci je toto veľmi nepravdepodobné vo vašej situácii, stojí za to túto možnosť vylúčiť. Prečítajte si aj tento článok, ktorý popisuje, ako pomôcť, aby sa po 6 mesiaci neznižovala tvorba mlieka:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Spánok a dojčenie