Hryzenie hned na zaciatku

Barbora    15.02.2018, 09:05

Dobry den, moj takmer 8 mesacny syn ma zacal pri dojceni hryzt. Obcas sa mu to podarilo aj predtym, no bola to skor iba nahoda. Vacsina otazok a odpovedi sa tykala hryzenia ku koncu dojcenia, moj ma ale kusne hned na zaciatku ked si ho prilozim. Nemam ziadnu infekciu, neviem preco to robi. Samozrejme potom si ho prikladam so strachom a uz sa mi do toho ani nechce.

Milá Barbora,

väčšina detí skutočne hryzie až po chvíli dojčenia alebo ku koncu dojčenia, ale je možné, aby dieťatko hrýzlo aj tak, ako popisujete vy a rovnako v tomto prípade by bolo dobré skontrolovať dojčenie z hľadiska výdatnosti pitia bábätka. Odporúčame vám skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste mohli spoločne vylúčiť prípadné dôvody pre zníženie tvorby mlieka:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

a vyhodnotiť ako vyzerá dojčenie vášho dieťatka z hľadiska výdatnosti pitia a jeho správania sa pri dojčení. Ďalší postup by sa mal odvíjať od toho, čo spoločne vyhodnotíte.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hryzenie hned na zaciatku